ÜRÜNLER

NAR

Nar, kınagiller familyasından, içinde küçük çekirdekleri ve meyve gövdesini oluşturan yüzlerce tanecik bulunan, hafif ekşi ve bazen tatlı tadı olan, ılıman iklimlerde yetişen bir meyve türü.

Nar içeriğinde potasyum, kalsiyum ve demir minerallerinin yanı sıra A, C vitamini ,K, B vitaminleri ve folik asit de bulunur. Yüksek polifenol içeriğinden de bahsetmek gerekir. Polifenoller ikincil bitki pigmentleridir. Nar antioksidan içeriği en yüksek meyveler arasında yer almaktadır.

Paketleme

KARTON KUTU 30X50X12
PLASTİK KASA 30X50X12 

DOMATES

Domates, patlıcangiller ailesinden, anavatanı Güney ve Orta Amerika olan, meyvesi yenebilen otsu bitki türü. Domatesin eş anlamlısı kızanak sözcüğüdür.

Domatesin en önemli özelliği likopen adını verdiğimiz antioksidan özellikteki maddedir. Likopen’in kalp hastalıkları ve kanser riskini azaltıcı etkisini gösteren pek çok bilimsel yayın mevcuttur. Domates aynı zamanda yüksek oranda C vitamini, folat ve K vitamini içerir. Domatesin 100 gramı 18 kaloridir.

Paketleme

KARTON KUTU 30X40X14

MANDALİNA

Mandalina, ılıman iklimde yetişmekte olan Turunçgiller familyasına ait bir meyve türüdür. Turuncu, sarı renklerde olan mandalina, etli ve sulu bir yapıya sahiptir. Mandalina, portakala nazaran daha yumuşak olan kabuğu soyulduktan sonra yenebildiği gibi suyu sıkılarak da içilebilir.

Paketleme

PLASTİK KASA 30X40X18

AYVA

Ayva, gülgiller familyasından 4–5 m boylanan, kırmızı kahverengi gövdeli meyve ağacıdır. Derine gitmeyen yüzeysel kök sistemine sahiptir.

Bol miktarda A, B ve C vitamini içerir. Mide için çok faydalı olan lifler barındırır. Bakır, çinko, selenyum, potasyum, demir ve fosfor açısından zengindir. Ayva lif açısından zengindir, midenin daha uzun süre tok kalmasını sağlayarak kilo almanıza ve aşırı yemeyi önlemeye yardımcı olan bir diyet maddesidir.

Paketleme

KARTON KUTU 30X50X12

PLASTİK KASA 30X50X12

ŞEFTALİ

Şeftali, ilk evcilleştirildiği ve ekildiği Kunlun Dağları’nın kuzey yamaçları ve Tarim Havzası arasındaki Kuzeybatı Çin bölgesine has, yerli yaprak döken bir ağaçtır. En çok “şeftali” ve parlak kabuklu çeşit “nektarin” denilen çeşitli özelliklere sahip yenilebilir sulu meyveleri vardır.

Şeftali, zengin bir potasyum, A vitamini, beta-karoten ve C vitamini (askorbik asit) kaynağıdır. Ayrıca, iyi bir E vitamini (alfa-tokoferol), K vitamini (phylloquinone), B1 vitamini (tiamin) , B2 vitamini (riboflavin), B3 vitamini (niasin), B-6 vitamini ve folat kaynağıdır.

Paketleme

PLASTİK KASA 40x60x9

KARPUZ

Karpuz, Afrika kökenli ve tek yıllık bir bitkidir. Karpuz, sıcak bölgelerde uygun şekilde yetişmeyi tercih eder ve dona dayanıklılığı sıfırdır. Karpuz genellikle tatlı meyve eti ve suyu için yetiştirilir. Özellikle yılın sıcak ve kurak dönemlerinde değerli bir su ve besin kaynağıdır.